2012. július 4., szerda

Bemutatkozás

Ez a blog a technológia és a sport összehozásáról szól, konkrétabban arról, hogyan tudunk informatikai eszközöket hasznosítani a sportban, hogyan tudjuk velük megkönnyíteni tevékenységünket és azokat részletesen kielemezni. Például ha van egy GPS vevős okostelefonunk, könnyen rögzíthetjük a megtett távolságot, sebességet, útvonalat és az eltelt időt is, ezekből statisztikai adatokat is számíthatunk, például átlagsebesség, vagy megbecsülhetjük az elégetett kalóriákat is.
Manapság ez nem számít újdonságnak, sok ilyen célra készült okostelefonos alkalmazás létezik.Blogunk többek között ezek közül kíván bemutatni párat, melyeket az ismertebb okostelefonos oprendszerekre írtak (Android, iOS, Symbian, Windows Phone).
De persze nem csak ilyen alkalmazásokat szeretnénk gyűjteményünkben bemutatni, van pár kisebb-nagyobb meglepetés a tarsolyunkban, de ezeket később kívánnánk bemutatni... :)
És persze minden platformra keresünk megoldást, nem ássuk bele magunkat az Android vs. iOS vitába, mindkét rendszernek megvan a maga funkciója és létjogosultsága, egyszóval crossplatform módon (operációs rendszertől függetlenül) gondolkodunk.
És nem csak a "kocka" oldalról közelítjük eg a témát, hanem sport oldalról is, időnként 1-2 tippel-trükkel meglepjük majd a nagyérdeműt, például bicikli karbantartás, edzéstervek, stb...
Remélem mindenki számára hasznos lesz ez a blog, mi próbálunk minél gyakrabban új tartalmakkal előrukolni. Jó szórakozást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése