2012. augusztus 10., péntek

Trekkerek (2. rész): MapMyRun

A sorozat második részében a MapMyRun alkalmazását és netes szolgáltatását mutatjuk be. Az alkalmazás iPhone, Android és BlackBerry rendszerekre érhető el. Természetesen nem csak futást, hanem sok egyéb népszerű sportot is támogat. Az alkalmazásból kezelhetjük tevékenységeinket, megtekinthetjük útvonalainkat és előző edzéseinket, éppen sportoló barátainkat figyelhetjük (live tracking funkció) és bejegyezhetünk táplálkozási adatokat. Ez a funkció arra szolgál, hogy nyomon kövessük a napi energiaigényünket a bevitt táplálékok alapján, így könnyen odafigyelhetünk hogy szükségleteinkek megfelelően táplálkozzunk.
A beállításokban könnyen átállíthatjuk a hangbemondást is, megadhatjuk hogy milyen időközönként és milyen adatokat mondjon be. Természetesen az automatikus szünetelés és a térképes nézet sem maradt ki az appból.
Ami a webes felületet illeti, áttekinthetjük edzéseinket és grafikonon is kielemezhetjük őket, azonban ez még csak béta állapotban van, nem annyira testreszabható. Innen is is kezelhetjük táplálkozási információinkat és útvonalainkat, épp úgy mint az alkalmazásból.

Összességében egy egész jó trekker alkalmazás, bár közösségi funkciói kicsit hiányosak még, illetve a grafikonokon is lesz mit javítani, de a táplálkozás nyomon követése kompenzálhatja ezeket.
Az alkalmazás, sportolás közben
Térképes és táplálkozási nézet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése