2012. július 25., szerda

A zene és a sport

Bizonyára közülünk is sokan imádunk zenét hallgatni, így hát egy kis sportolás előtt sem felejtjük el csatlakoztatni készülékünkhöz a fülhallgatót, és keresünk valami pörgős zenét. A sportpszichológusok gyakran ajánlják sportolóiknak a zenehallgatást, hiszen növeli a koncentrációt és kitartóbbak leszünk tőle. Tény, hogy mikor már fáradtabbak vagyunk, egy zúzósabb szám hallatára rögtön megjön az erőnk és újult lendülettel vágunk neki a kihívásnak. Persze jól meg kell válogatni mit is hallgassunk, hiszen csak mi magunk tudjuk milyen számok dobnak föl minket, mindenki más-más zenére kap erőre.
Az Endomondo csapata ki is gyűjtötte az alkalmazás felhasználói által 3 legkedveltebb "sportolós zenét" és ezt blogbejegyzésükben közölték a nagyérdeművel: Toplistájukon első helyen végzett a Survivor-től az Eye Of The Tiger, második lett a Thunderstruck az AC/DC-től és végül harmadik lett a Daft Punk Harder Better Faster-je. Szerintem elég meggyőzőek a trekkek, Mi is csak ajánlani tudjuk őket, ezek a számok garantáltan plusz erőt adnak edzéseink során.
És persze nem is hagynánk annyiban ezt a zene dolgot, mi is fogunk Nektek zeneajánlót készíteni és a Ti kedvenc sportolós számaitokat is várjuk, hogy megoszthassuk egymással a kedvenc számainkat.
Addig is itt a Endo-s top3 hallgatható változatban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése